PODSUSED - VRAPČE

PODSUSED

01/05/2018 / Autor: željko / Kategorija: Nekategorizirano / Nema komentara »

Dragi građani
Molim vas da pažljivo pročitate ovu poruku a tiče se Dejan Kljajić predsjednika VGČ Podsused – Vrapče.

Kao što znate, 26.04.2018 godine, Skupština Grada Zagreba glasa o Planu gospodarenja otpadom kojim se između ostalog u područje bivše tvornice cementa u Podsusedu stavlja reciklažno dvorište za obradu građevinskog otpada pod krinkom sanacije klizišta.

Predsjednik VGČ, Dejan Kljajić prema članku 87. Statuta Grada Zagreba ima mogućnost (ili neki drugi predstavnik VGČ kojeg on odredi) na sjednici Gradske skupštine 26.04.2018. obrazložiti mišljenje VGČ o prijedlogu akta koji je na dnevnom redu sjednice, u ovom slučaju to je Plan gospodarenja otpadom.

G. Kljajić je zamoljen da kao predstavnik stanovnika VGČ Podsused – Vrapče pročita otvoreno pismo stanovnika ovog dijela grada u kojem bi se iznijelo naše protivljenje i jasno NE. Iako mu je Statutom Grada Zagreba omogućeno da kaže nešto za stanovnike četvrti koju predstavlja, ON JE JASNO REKAO DA TO NE ŽELI jer bi to bilo ‘političko samoubojstvo’. Također, na zamolbu da odredi nekog drugog vijećnika VGČ koji to može učiniti, rekao je (pogađate što), da NE ŽELI. Dakle, ovdje imamo čovjeka koji ima priliku nešto reći za svoje stanovnike koje ‘igrom nesretnog slučaja’ predstavlja, založiti se za njihovu budućnost i zdravlje te zdravlje njihove djece ispred 51 vijećnika koji će Planom gospodarenja otpadom utjecati na budućnost i zdravlje stanovnika i djece ne samo ovog dijela grada već i cijelog Zagreba. Ali ne, to je ‘političko samoubojstvo’ i zašto bi se on zapravo založio za zapadni dio Grada i napravio nešto dobro za njegove stanovnike- Zato, jer ga dragi moji sugrađani, zaista nije briga osim za samoga sebe.
Za one koje ne znaju, g. Kljajić je predsjednik OK kluba, neću spominjati ime jer ga ne želim reklamirati, u kojem treniraju djeca. Umjesto da iskoristi svoju javnu funkciju za promicanje boljeg života stanovnika koje predstavlja pa time i djece od kojih dio trenira u njegovom klubu, dotičnog ne zanima ništa drugo osim njegove ‘političke karijere’ ako se ista može takvom nazvati i tko zna kojih interesa. Stoga će svojom nezainteresiranošću možda zapečatiti zdravlje te iste djece koja treniraju u klubu kojem je također predsjednik.

U nekom normalnom svijetu bi takav čovjek zapravo trebao dati ostavku ako ne želi raditi za ljude koje predstavlja i preuzeti dio svoje političke i moralne odgovornosti. Ali očito ne i Dejan Kljajić jer kako kaže, bilo bi to političko samoubojstvo od karijere koja traje od lipnja 2017, dakle punih 10 mjeseci. Zaista, sjajne li karijere. Ali eto, zapitajte se kome možete barem djelomično zahvaliti (makar na inertnosti) kada vam utrpaju smeće u vaš kraj.

I zapitajmo se što g. Kljajić zaista želi? Možda da pitamo gđu Ljiljanu Ivković koja ga je tu ugurala. Kao da smo u filmu sa Mel Gibsonom kada se glumac pita što žene zaista žele a na kraju filma i ne želi znati. Tako i naš Kljajić, moli Boga da ga se ništa ne pita, gnjavi i traži. Ipak nije on Mel Gibson. M.K.

Odgovori


Da biste aktivno sudjelovali u našoj stranici, morate se prijaviti ili se registrirati! Ako vam nije došao e-mail sa lozinkom provjerite SPAM mapu!

Broj posjeta:

Moj kvart © 2013
web design ML